دستهبندی ها
مسجد سلطان احمد
همراه شما هستیم با یکی دیگر از جاذبه های تاریخی و فوق العاد ه زیبای استانبول.
همانطور که می دانید استانبول از بهترین و محبوب ترین مقاصد گردشگری جهان است که در بین ایرانیان نیز از توجه ویژه ای برخودار می باشد.
از این رو شما می توانید برای رزرو تور استانبول و بلیط هواپیما با آژانس گشت رویایی در ارتباط باشید و سفری بی نظیر در استانبول را تجربه کنید.
جاذبه ای که در این بخش از گشت رویایی می خواهیم به آن بپردازیم بعنوان مسجد آبی استانبول شناخته می شود و شهرتی جهانی دارد.
علت این نام گذاری به واسطه کاشی های آبی رنگ داخل گنبد است که به رنگ آبی ترئین و انجام گرفته شده است.
مسجد سلطان احمد یکی از بی نظیرترین جاذبه های تاریخی و گردشگری استانبول است که گردشگران در طول سفر خود به استانبول بازدید از این مسجد آبی را در برنامه خود قرار می دهند.
از این رو پیشنهاد می کنیم شما نیز با رزرو تور استانبول، بازدید از مسجد سلطان احمد را فراموش نکنید.
این مسجد فوق العاده زیبا در حقیقت شاهکار معماری عثمانی است که به دستور سلطان احمد یکم ساخته شده است.
سلطان احمد یکم، چهاردهمین پادشاه عثمانی بوده که در سن 13 سالگی به پادشاهی رسیده است و تنها 14 سال حکومت کرد.
این پادشاه کم سن و سال و البته دین دار، اهمیت زیادی برای دین اسلام قائل بود. از این رو دستور ساخت بسیاری از بناهای مذهبی و مساجد را صادر کرد.
مسجد سلطان احمد نیز نمونه ای فوق العاده از معماری اسلامی است که برای به نمایش گذاشتن صلابت و اقتدار محکومت سلطان احمد ساخته شده و جالب است بدانید که سلطان نیز به این مسجد علاقه بسیاری داشت. به طوری که خوده سلطان و خانواده وی در این مسجد به خاک سپرده شده اند.
شما عزیزان می توانید این مسجد زیبا و بی نظیر را درست در روبروی مسجد ایاصوفیه مشاهده کنید.
در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که مسجد سلطان احمد بعنوان رقیبی جدی برای ایاصوفیه شناخته می شود.
به طوری که تلاش شده تا مسجد سلطان احمد از گنبدی بزرگتر از مسجد ایاصوفیه برخوردار باشد، اما خوشبختانه با متاسفانه معمار این مسجد موفق به انجام این مقوله نشد که همین امر نیز باعث عصبانیت سلطان احمد گردید. با تمام مشکلاتی که در ساخت مسجد سلطان احمد صورت گرفت، سرانجام مسجد سلطان احمد در سال 1616 یک سال قبل از فوت سلطان احمد، به دست معمار بنام محمد بیچاکچو تکمیل و افتتاح شد.
حال اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد معمار مسجد برایتان بگوییم خوب است بدانید که محمد آقا بیچاکچو آخرین شاگرد استاد معروف سینان بود که اصالت آلبانیایی داشت.
و اما در ساخت مسجد سلطان احمد شما می توانید به خوبی عناصر معماری اسلامی و تاثیر هنر معماری بیزانس را مشاهده کنید. این عناصر به صورت متقارن و پی در پی در کاشی کاری ها، منارها و طاق ها قابل روئیت هستند.
مسجد سلطان احمد متشکل از یک گنبد بزرگ و 4 گنبد کوچکتر است که در زیر این گنبد بزرگ نیز نمازخانه ای عظیم قرار دارد. از متعلقات دیگر مسجد باید به 6 مناره و 8 گنبد فرعی اشاره کنیم. همچنین دیواره های مسجد نیز از جنس سنگ است که دور تا دور مسجد را احاطه کرده اند.
سنگ های به کار برده شده در ساخت این مسجد نیز سنگ سماق، گرانیت قرمز، سنگ برش و سنگ مرمر می باشد.
نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید